sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Tampereen parhaat pizzat

Olen ilokseni saanut tutustua Patarouvaan. Rouva patoineen sijaitsee Tampereen Epilässä. On siellä herrojakin. Ja osa rouvista lienee neitejä. Olen aina kuvitellut ravintola Patarouvan pääasiassa alkoholipitoisten juomien nautintopaikaksi. Muistan vain käyneeni joskus muinoin Seuralaiseni, Suuren Rakkauteni, kanssa siellä nauttimassa porsaan noisetit. Ovella on aina joku mainos gourmet-ruoasta, kuten porsaan noisetit 14,90 tai Härän selykset 17,90. Siitä kai se idea niihin possun paloihin lähti. Kokemus ei ilmeisesti ollut huono, koska tulimme käyneeksi siellä joskus toistekin. Silloin tilasimme pizzat. Ja joskus haimme pizzat kotiin.

Tänä kesänä niitä pizzoja on haettu kotiin useita kertoja. Jos vain jonkun syyn voi keksiä, miksi pizza on haettava, se on haettava. Olemme joutuneet toteamaan useaan kertaan sekä itse minä Suuren Rakkauteni kanssa että Vanhempani nuo Patarouvan pizzat Tampereen parhaiksi. Miljöössäkään ei ole valitettavaa. Ei se nyt mikään fine dining ole, mutta ei sen tarvikaan. Palvelu on useimmiten mitä mainiointa. Terassi on vilkasliikenteisen tien varrella, mutta sinnekin palvelu pelaa. Nautimme terassilla pizzoja yhden kerran tätä syksyä edeltävänä kesänä.

Suuri Rakkauteni suosittelee teille neljän täytteen pizzaa, jossa on kinkkua, kebabin lihaa, katkarapuja ja mozzarellaa. Itse neuvoisin teitä tilaamaan listan kalapizzan ilman suolakurkkua ja tilliä sekä lisäämään siihen simpukoita. Silloin myös kalapizza muuntautuu tuollaiseksi neljän täytteen pizzaksi sisältäen simpukkain lisäksi jokusavulohta, katkarapuloita ja kananmunan siivuja. Vanhempani toivovat, että otatte Patarouvan spesiaalin, jossa on aika paljon kaikkea. Voin tarvittaessa myös itse suositella sekä SR:ni että Vanhempieni  valintoja. Eikä siinä vielä kaikki. Lisäksi suosittelen, että otatte purkin valkosipulimurskaa (saa tilata samaisesta paikasta) ja sivelette sitä laajamittaisesti pizzanne päälle. Olkaapa hyvä vaan näistä neuvoista ja todetkaa itse pizzain maukas maku!

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Muistanet mainita, että koirakin viihtyy terassilla!

Eikö niin? kirjoitti...

No ja tottavie! Koirapikkuinen ei valitettavasti voi Suomemme lakien mukaan asioida ravintolassa sisällä, mutta terassille oli vallan tervetullut. Lisäksi lapselle pikkuiselle tuotiin vettä lasissa ja pilli ilman erillistä tilausta. Loistava palvelu siis loistavain pizzain lisäksi!

Eikö niin?